La Mère Poulard – ikooniline kvaliteetbränd Prantsusmaalt aastast 1888

Bränd on nime ja alguse saanud Prantsusmaal, Mont-Saint-Micheli saarel. 1888 avas Anette Poulard söögi- ja majutuskoha, kus küpsetas ning valmistas toite palveränduritele ja abivajajatele. Ta andis oma panuse ühiskonda ja Prantsuse kokanduse arengusse rohkem kui 50 aastat. Tänapäevani teatakse seal valmistatud kuulsat puupliidil küpsetatud omletti, milleta Mont-Saint-Micheli külastus pole täielik.

Praegu asub Mont-Saint-Micheli, mida kutsutakse tihti ka kaheksandaks maailmaimeks, kindluses endiselt söögikoht. Nüüd juba tunnustatud restoran, kus pakutakse lisaks moodsale Prantsuse köögile ka algseid sööke, et viia ajalugu ja kultuuri edasi.

La Mère Poulard eksporttoodete valikusse kuuluvad vaid võiküpsised. Küpsiste retsept on muutumatu alates aastast 1888. Kõik tooted on valmistatud ainult värskest kohalikust Prantsuse toorainest. Maiustused koosnevad vaid kuuest koostisosast – värsked vabakäigu kanade munad, puhas (ja rohke!) või jmt. Säilitusaineid ega lõhna-ja maitseaineid neis pole, nad on GMO-vabad ja koššer/halal.

La Mère Poulard unikaalsed pakendid on kujundanud imeline Tšehhi Art Nouveau meister Alfons Mucha( 1860-1939), kes kolis Pariisi aastal 1887.

La Mère Poulard - Le goût du bon